Recept Mini maränger / Recipe Mini Meringue

För ett tag sedan fick jag en förfrågan om jag kunde dela med mig utav mitt recept på Mini maränger. Så här kommer det receptet som jag använder mest och vill man färga marängen tillsätter man hushållsfärg i slutet av vispningen. Att baka maränger är inte alltid helt lätt och orsaken till att det inte funkar kan vara många.

Mitt bästa tips är att mäta temperaturen på just din ugn och experimentera lite med baktiden. Utgå från receptet och se därefter vad som skulle kunna bli bättre. Till exempel om marängen blir brun eller spricker är temperaturen för hög eller om den blir kladdig och sjunker ihop och blir skrynklig är temperaturen för låg. Så ge inte upp om du misslyckas första gången. Ett bra tips på att se om marängen är färdig är att lyfta den lite och lossnar den fint från papperet är den klar…

In English:

Some of you wanted me to share a recipe on my Mini meringue so here is my most common recipe. If you want to ad color to the mixture do that in the end of the recipe. 

My best tip of succeeding with meringue is so know the temperature of your oven and experimenting with the baking time. Start with the instructions of the recipe and try what work with your own oven. If the meringue is light brown or get cracks on it it´s probably to hot or if the meringue gets sticky and shrinks it´s probably to cold. A good tip is to use a baking-thermometer and to lift the meringue from the baking sheet and if it loosens it´s ready…

30

31

Annons

2 reaktioner till “Recept Mini maränger / Recipe Mini Meringue

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s