Steg-för-steg Cake pops

För er som vill göra egna Cake pops kommer här en liten steg-för-steg beskrivning som förhoppningsvis ska vara busenkel för er…

 • Börja med att välja ut en kaka eller sockerkaka du gillar. Jag har använt M & M cookies som är en stor favorit här hemma

 • Smula sönder den till små smulor så fint som det går

 • Tillsätt cream cheese, jag använder Philadelphia då jag tycker den är fast och fin att jobba med

 • Blanda ihop smulorna och cream cheesen med händerna till en kladdig boll. Ha hellre i för mycket än för lite cream cheese då de annars lätt spricker när du ska fästa dom på pinnen

 • Tvätta händerna och rulla små bollar som köttbullar. Tänk på att inte göra dom för stora då de lätt glider av pinnen i senare moment om de är för tunga. Och räkna med att chokladen bygger på lite i storlek. Stoppa sedan in dom i frysen för att stelna

 • Under tiden de stelnar tar du fram dina pinnar och dekorationer och förbereder dom. Här har jag valt ett enkelt band som jag gjort små rosetter av

 • Smält chokladen (vanlig blockchoklad går bra) och blir den väldigt tjock tillsätter du en liten klick cocos fett som gör den tunnare. Under tiden tar du fram cake popsen ur frysen så de hinner mjukna lite

 • Doppa tippen på pinnen i chokladen och stick ner den i mitten på din boll och rulla sedan runt den så den är helt täckt med choklad. Slå pinnen lite försiktigt mot kanten för att överflödig choklad ska rinna av

Därefter sätter du fast dina dekorationer om du vill ha något sådant. Jag har i förväg gjort små blommor i sockerpasta men har du inget sådant hemma går det lika bra med strössel, färgat socker eller färdigköpta dekorationer

 • Låt de stelna och ställ sedan fram de på bordet för att äta!

Lätt som en plätt!!

Annons

6 reaktioner till “Steg-för-steg Cake pops

  1. Älskar cake pops, dom är alldeles lagom och kan dekoreras på tusen olika sätt! Klart du ska testa!

 1. Heej! så glad jag är som hittade din blogg! Du är så duktig! Jag hade tänkt göra cake pops till min systers bröllop, men jag har några frågor som jag hade behövt ha svar på. 1. Kan man göra dom klara dagen före eller måste man göra dom samma dag? 2. Var kan jag köpa pinnarna? 3. Vad ska jag sätta fast dom i, så att dom står upp sådär? Tacksam för svar!

  1. Vad roligt att du hittat hit!! 1. Det går bra att göra dom dagen innan, låt dom stå svalt fast inte i kyl då dom ibland kan börja svettas i kylen 2. Pinnar kan du beställa på de flesta nätbutiker som tex Tårtdecor eller köpa på Panduro 3. Du kan borra hål i tex en planka eller köpa en bit frigolit och trycka ner dom där annars funkar det att fylla en skål med socker eller dekorsten så står dom ganska stadigt också. Lycka till!!

 2. Hej,

  Hur går du chokladen så slät? Och rinner inte chokladen när di stället dem upp?

  Det har jag problem med..
  Du får gärna maila svaret oxå 🙂

  / Heidi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s